Stage lopen bij Boukje Canaan

Mijn Keuzes

Foto's Gemaakt / Mijn Keuzes 84 Views

Stage lopen bij Boukje Canaan fotografe

Wat houdt het werk van een fotograaf allemaal in? Dat kwamen de stagiaires ervaren op de twee dagen dat ze gingen meelopen met mij. Een locatiefotograaf als Boukje Canaan.

Isa Sapomena en Loren Canaan van De Nieuwste School in Tilburg kwamen twee dagen stage lopen, oktober 2014. Ze hebben me geholpen met het maken van dit blog.

Isa en Loren aan het woord:

“De eerste dag hebben we schoolfoto’s gesorteerd en in mapjes gedaan. We moesten alles secuur opschrijven per klas. ‘s Middags kregen we een fotoshoot. Het leukste was natuurlijk die fotoshoot. Loren had met een vriendin geregeld om met z’n drietjes op de foto te gaan. Het was best lastig om te doen wat de fotograaf aangeeft. Bijvoorbeeld: Als je gewoon gaat staan, dan lijkt het soms net alsof je het heel koud hebt. Daarom moet je heel breed gaan staan. Je moet je schouders naar achteren doen en je borstkas naar voren. Als je met je armen en benen ruimte maakt sta je er mooier en spontaner op. Tijdens de fotoschoot hebben we andere kleren aangedaan en zo meer plaatjes kunnen schieten. De fotograaf gaf ons soms opdrachten. Of ze gaf voorbeelden van hoe we konden gaan staan. Ze liet ook weten  hoe je het licht het best op je gezicht kon laten vallen. Het was heel leuk om te doen en we hebben er veel van geleerd. De tweede dag hebben we de foto’s bewerkt. Hieronder zie je het eindresultaat van een aantal foto’s. We hebben ook nog administratief werk gedaan op de computer. We zijn er achter gekomen dat een eigen bedrijf als fotograaf veel moeilijker is dan we dachten.”

&

Boukje Canaan- k,l,i-1149 Boukje Canaan- k,l,i-1172

Boukje Canaan- k,l,i-1257Boukje Canaan- k,l,i-1291-2 Boukje Canaan- k,l,i-1233 Boukje Canaan- k,l,i-1273

Boukje Canaan- k,l,i-1174  Boukje Canaan- k,l,i-1224Boukje Canaan- k,l,i-1259 Boukje Canaan- k,l,i-1245  Boukje Canaan- k,l,i-1178   Boukje Canaan- k,l,i-1300

Help deze mooie dames aan mooie prints

Vinden jullie de resultaten leuk? Loren en Isa zijn zeer tevreden. Ze willen graag dat er mooie prints gemaakt gaan worden van deze fotoshoot op locatie. Je kunt hen daarbij helpen.

Hoe?

Door een reactie te plaatsen hier onder aan het blog. Geef ook aan wat jouw favoriet is! Bij 10 comments verdienen ze al de eerste 10×15 foto. Bij 25 foto’s krijgen ze ieder een 13 x 18. En bij 25 comments ga ik ze verrassen met iets moois!

Dus kom op! Help deze stagiaires die voor een middag model stonden en verder heel best wat geleerd hebben tijdens hun stage. Geef je reactie direct!

&

&

Comments